Plantering av blommor och träd

Trädgårdsdesignern Linda planerar och planterar fina planteringar efter vad som passar huset och trädgården. Här är färg, form och höjder viktiga för ett snyggt intryck. Skapa en iögonfallande entré.

Liv, färg och form med växter

Planering, inköp och plantering

Planering – Efter dina önskemål och husets och trädgårdens stil och förutsättningar för tomten planeras hur växter kan användas för att skapa rum och känsla. Tips! Läs mer om tjänsten trädgårdsdesign.

Förberedelser – Marken förbereds med rätt jord för att kunna ta hand om växterna på bästa sätt. Ofta behövs gammal jord grävas bort och ersättas med ny näringsrik jord.

Inköp – Vi köper in och transporterar växter av god kvalitét från våra samarbetspartners.

Plantering – Växterna från växtlistan planteras efter ett planteringsschema där rätt växt sätts på rätt plats för att trivas så bra som möjligt.

Inspireras av livfullhet

Det finns en uppsjö olika sätt att plantera och skapa i trädgården. På bilden ses stegstenar omgivna av nyplanterade trampbara växter som kommer sprida ut sig och bli mjuka att gå på barfota. Planteringen förbinder gräsmattan med plattsättningen och bidrar till liv i trädgården.

Platsen för din plantering

Platsen där planteringen ska äga rum behöver vara genomtänkt för att växterna ska trivas och synas på bästa sätt.

En planteringsplats kan lyftas fram på många kreativa sätt. Murar kan skapa etager och rum att plantera i. Likaså kan lådor av trä eller olika sorters stål gör detsamma men med en annan känsla.

Olika utföranden

Ett hårt tips! En plattrad utanför din planteringsplats gör det lättare att klippa gräset. Gräsklipparens hjul kan åka på plattorna och du slipper att använda grästrimmern.

Ett mjukt tips! En markbädd av mjuk täckbark eller barkmull gör ytan runt planteringen inbjudande behaglig att gå på barfota. Skönt också för knän när du rensar ogräs runt plantorna.

Bevattning

Växter behöver vatten för att leva och etablera sina rötter nere i jorden. En bra bevattningsrutin är därför viktig för växternas fortlevnad. Vi hjälper dig gärna med bevattningen antingen för hand eller genom att installera ett bevattningssystem som kan vara automatiskt eller halvautomatiskt. Fråga oss så mberättar vi mer.

Läs även om mur- och plattsättning

Plattsättningar är givna inslag i många trädgårdar. Med en uppsjö av olika plattor på marknaden ger plattsättningar en modern och underhållsfri yta för den som inte vill klippa gräs men ändå använda sig av ytan på ett praktiskt sätt. Av oss köper du dina plattor och får dem transporterade till ditt projekt. Sedan lägger vi dem åt dig.

Stensättning med natursten

Att skapa stensättningar av natursten är ett gediget hantverk. Vid sättning av natursten används i regel en annan teknik än vid läggning av släta betongplattor. Varje sten är unik och kräver en tränad känsla och handteknik för att knackas på rätt plats. Men resultatet är otroligt vackert och tidlöst.

Använd ditt RUT-avdrag

Har du en gammal häck som behöver rivas eller annat som är ivägen för att anlägga din nya häck så kan du ha rätt till RUT-avdrag. Hälften av arbetskostnaden är avdragsgill. Självklart hjälper vi dig med detta. Mer information om just du har rätt till avdraget hittar du på www.skatteverket.se. Du kan också fråga oss.