Snickeri – altan och staket

Att engagera sig i snickeri är mycket mer än enbart en njutningsfull aktivitet; det är ett sätt att införliva en känsla av liv och kreativitet i trädgården, en möjlighet att omvandla den till en plats där nyskapande nordisk trädgårdsdesign får uttrycka sig. Trädets naturliga värme och det levande intrycket det förmedlar är grunden för att skapa en trädgård som inte bara är en yttre miljö, utan en förlängning av hemmets hjärta.

Vårt arbete innefattar byggnation av bland annat altaner, staket, odlingslådor, bänkar samt målning och underhåll.

Snickerier som lyfter din trädgård

Transport av schaktmassor

Gammal jord behöver ofta grävas bort och ersättas med nytt material beroende på vad som ska byggas. Den gamla jorden kallas för schaktmassor och transporteras iväg för att deponeras på avsedda plaster. Vanliga trädgårdsprojekt genererar ofta stora mängder schaktmassor vilka är tunga och kräver hantering av stora maskiner.

Exempel: För att gräva bort schaktmassor när en garageuppfart på ca 50 kvadratmeter ska byggas kan det röra sig om material kring 36ton som ska transporteras bort, sedan ska lika mycket material i form av nytt grus och marksten köras fram för att fylla urgrävningen.

 

Lastning och lossning

Vi ombesörjer lastning och lossning av varor och material till ditt projekt. Till en vanlig garageuppfart behövs många ton markstenar som ska lastas och transporteras från återförsäljare och fram till din trädgård. Efteråt är det vanligt att tomma lastpallar, överblivet material som grus och annat transporteras bort för att återvinnas.

Transport med kranbil

Ibland behöver material lossas med hjälp av kranbil. Här ses hur en kranbil lossar pallar med rullgräs och lyfts in direkt i det som ska bli den nya trädgården.

 

Personbilssläp med tippfunktion

Där det är för trångt för en stor lastbil att ta sig fram är det smidigare med ett mindre tippsläp men med stor kapacitet.

 

Maskintransport

Transport av grävmaskin och andra maskiner med maskintrailer.

 

Anlägga mark inför altanbyggnation

Att skapa stensättningar av natursten är ett gediget hantverk. Vid sättning av natursten används i regel en annan teknik än vid läggning av släta betongplattor. Varje sten är unik och kräver en tränad känsla och handteknik för att knackas på rätt plats. Men resultatet är otroligt vackert och tidlöst.

Använd ditt RUT-avdrag

Har du en gammal häck som behöver rivas eller annat som är ivägen för att anlägga din nya häck eller träd och buskar du vill ta bort så kan du ha rätt till RUT-avdrag. Hälften av arbetskostnaden är avdragsgill och dras därmed av från fakturan. Självklart hjälper vi dig med detta. Mer information om just du har rätt till avdraget hittar du på www.skatteverket.se. Du kan också fråga oss.