Asfaltering

Asfaltering blir ett allt mer populärt och prisvärt alternativ för att modernisera i trädgårdar. Asfalten skapar ett minimalistiskt intryck och lämpar sig väl för den som vill ha en underhållsfri trädgård. Den svarta färgen kontrasterar snyggt mot levande material som gräsmattor och planteringar men också mot murar och plattsättningar.

Modernisera din trädgård med en asfalterad garageuppfart och slipp snöskyfflar som fastnar i skarvarna av plattsättningar vid snöröjning. Det går också utmärkt att skapa gångar av asfalt som slingrar sig genom din trädgård.

Så går det till att asfaltera

Vi besöker arbetsplatsen

Markarbeten är alltid lättare att planera på plats. Många faktorer kan spela roll för ett lyckat resultat. Därför ser vi gärna att vi besöker dig och tittar på platsen där asfalten ska anläggas.

Vi diskuterar dina behov och vad som är möjligt på tomten. Kanske vill du ha en asfalterad garageuppfart, en uppställningsplats till din båt eller husbil eller varför inte asfaltsgångar för att knyta samman platser i din trädgård. 

Vi mäter sedan sträckor och beräknar ytor som blir till grund för din offert.

Rätt markunderlag anpassas

Likt många andra markarbeten är anpassningen av rätt underlag det viktigaste för ett bra resultat. Gammal jord grävs upp och fraktas bort. Olika markförhållanden kräver olika grävdjup och grussorter. Nytt grusmaterial transporteras fram, komprimeras och nivåanpassas. Eventuella brunnslock anpassas.

Asfalten läggs

Den 160 grader varma asfalten läggs ut som en tjockflytande massa på det förberedda underlaget. Rätt nivåer och lutningar anpassas innan en markvibrator slätar över ytan. Efter några timmar när är asfalten svalnat och härdat är den nyasfalterade ytan redo att beträdas.

Använd ditt RUT-avdrag

Har du en gammal häck, buskar eller träd som behöver tas bort eller annat som är ivägen för att anlägga din nya asfaltsyta så kan du ha rätt till RUT-avdrag. Hälften av arbetskostnaden är avdragsgill. Självklart hjälper vi dig med detta. Mer information om just du har rätt till avdraget hittar du på www.skatteverket.se. Du kan också fråga oss.