Häckplantering

HÄCKPLANTERING


Vi har specialiserat oss på att plantera häckar i Östergötland och hjälper Dig gärna!

Förutom att en häck är vacker skapar den rum och ramar in din trädgård. Den ger skydd mot ljud, vind och insyn och blir en fin bakgrund mot andra prydnadsväxter och blommor. Vill man dölja något som en soptunna eller kompost fungerar även häcken här. Det finns många olika häckar på marknaden. Allt ifrån eget önskemål och funktion. Vissa häckar bär blommor, andra har sina blad kvar året runt (vintergröna), andra inte. Vanliga häckplantor är tex Thuja, Avenbok och Liguster.

Att skaffa en häck är en investering. Därför är det viktigt att göra ett bra förberedande arbete så den nya häcken tar sig. Det innebär att den gamla häcken (om sådan finns) grävs bort och körs till tippen. Nytt dike på ca 40-50cm djupt och brett grävs ur med grävmaskin och fylls med ny näringsrik planteringsjord. Därefter hämtas och planteras plantorna.

"Jag provade att gräva för hand men insåg sedan att det blev för mycket och därför ringde jag Er".


En planteringssträcka på 30 meter motsvarar att gräva och med lastbil transportera bort ca 15 ton schakt. Lika mycket ny jord ska sedan återfyllas. Totalt 30 ton hanteras.

Efter anläggandet av den nya häcken är det viktigt vattna rikligt samt att täcka den vintertid de två första åren för att undvika tjälvtorka. Fortsatt skötsel kan vi hjälpa till med.


Pris

  • Framkörningskostnad för grävmaskin (beroende på adress)
  • Fast pris efter överenskommelse
  • Vi hjälper dig använda ditt RUT/ROT-avdrag på berättigade tjänster. Då får du dra av 50% respektive 30% av arbetstidskostnaden
  • Ett noggrannt genomfört kundbesök leder till en rättfärdig offert där felaktiga utgifter kan besparas. 
  • För kundbesök och eventuell offertuträkning tar vi timkostnad 540kr/h + milersättning 55kr/mil/fordon (Obs! annan kostnad för besök relaterade till trädgårdsdesign)

Kontakta oss


Alexander Pettersson

       Telefon: 0739759723


       Linda Sjökvist

       Telefon: 0730278579


       E-mail: info@hildenas.se

Hildenäs Trädgård på Facebook

Om oss


Hildenäs Trädgård är ett svenskt företag. Innehav av F-skatt, moms- och arbetsgivarregistrerat. Utgår från Mantorp. 


Certifierade för dräneringsarbeten. Innehav av utbildning inom trädgård, anläggning och entreprenadmaskiner.